Díjfizetési Kisokos

Milyen díjfizetési módok közül választhat ügyfeled?

Online bankkártyás díjfizetés:

www.aegon.hu/dijfizetes oldalunkon azonnal, külön költség nélkül átutalhatja díját online bankkártyás fizetéssel. Külön adatként mindössze a szerződésazonosítót és születési dátumát kell megadnia.

Hasznos tipp! A megadott díjfizetési módtól függetlenül bármikor választhatja az ügyfél online bankkártyás fizetési lehetőséget. <lásd a lap alján>

Egyedi banki átutalás

Internetes banki szolgáltatáson keresztül vagy bankjában személyesen intézhető, gyors egyéni fizetési mód. További előnye, hogy bizonyos szerződések esetében díjkedvezményre jogosít, sőt, egyedi utalással fizető lakás- és gépjármű-biztosítási ügyfeleink eKapcsolat szolgáltatásunkat is igénybe vehetik.

Számlaszám:

 • HUF (forint) befizetése esetén: 12001008-00312421-00100004
 • EUR (euró) befizetése esetén: 12001008-00165096-00100000
 • USD (amerikai dollár) befizetése esetén: 12001008-00165080-00100009

Befizetése egyszerű azonosításához az utalás közlemény rovatába a biztosítás szerződésazonosítóját szükséges beírnia.

Vállalati vagyonbiztosítási díj befizetése:

 • HUF (forint) befizetése esetén: 12001008-00312663-00100006   Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag vállalti vagyon- és felelősségbiztosítási,  flotta casco biztosítási díját fizessen be!

Csoportos élet- és balesetbiztosítási díj befizetése:

 • HUF (forint) befizetése esetén: 12001008-00312399-00100002. Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag csoportos biztosítási díját fizessen be!

Az EMABIT-től átvett vállalati, vállalkozói szerződésekre:

 • 2020. június 1-jén vagy azt követően esedékes biztosítási díjakat  a 10918001-00000002-11800510 számú számlára kérjük átutalni!

Utasbiztosítási díj befizetése:

Utasbiztosítási díj számlaszáma (HUF): 11707110-20003263 (AEGON utasbiztosítási díjszámla) Kérjük, erre a számlaszámra kizárólag utasbiztosítási díjat fizessen be!

Fontos! Kérjük, minden esetben a biztosításkötéskor választott devizanemhez tartozó számlaszámra fizesse be a díjat. Ha pl. euróban szeretne díjat fizetni forint alapú szerződésre, úgy a HUF számlára utaljon, ha pl. forintban szeretne fizetni euróban kötött biztosításra, akkor pedig az EUR számlaszámot válassza. Köszönjük!

Külföldről indított utaláshoz szükséges további adatok:

 • Számlaszámunk: 10918001-00000002-11800053
 • IBAN szám: HU77 1091 8001 0000 0002 1180 0053
 • SWIFT kód: BACXHUHB

Hasznos tipp!: Arra is van lehetősége, hogy rendszeres egyedi átutalást állítson be bankjánál. Válassza az egyedi banki átutalásos díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

 • Ha már regisztrált ügyfeled, kattintson ide:

www.ugyfelszolgalat.aegon.hu

 • Még nem regisztrált? Válassza a következő linket:

https://www.online.aegon.hu/AegonPubWebBizt/free/register.jsp

Csoportos beszedési megbízás:

A számlavezető pénzintézete részére eljuttatott megbízás alapján, az Ön által választott díjfizetési gyakoriság szerint automatikusan szedjük be számlájáról a biztosítási díjat. Ha ezt a kényelmes díjfizetési módot választja, nem kell figyelnie a befizetési határidőket, elkerülheti a postai sorban állást, és megfelelő fedezet mellett folyamatos marad a biztosítási védelme. További előnye, hogy bizonyos szerződések esetében díjkedvezményre jogosít, sőt, csoportos beszedéses lakás- és gépjármű-biztosítási ügyfeleink ePosta szolgáltatásunkat is igénybe vehetik.

Amennyiben Ügyfelünk csoportos beszedéssel kívánja fizetni díját, az automatikus díjlehívás beállításához a következő lehetőségek közül választhat.

 1. Keresse fel a www.ugyfelszolgalat.aegon.hu oldalunkat, ahol – regisztrációt követően – a “Díjfizetési mód” felületen már a legfontosabb adatokkal kitöltött megbízást töltheti le.
 2. Ha Ön rendelkezik bankjánál netbank-hozzáféréssel, azon keresztül egyszerűen és gyorsan megadhatja a biztosítási díj levonásához szükséges megbízást bankjának.
 3. Az innen is letölthető “Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére” nyomtatványt – kitöltve és a számlatulajdonos által aláírva – személyesen is átadhatja a bank ügyfélszolgálatán.
 4. Amennyiben Önnek kényelmesebb, a kitöltött és aláírt megbízást biztosítónk címére is visszaküldheti.

Postacímünk: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 9401 Sopron, Pf.22

Ebben az esetben kérjük, vegye figyelembe, hogy a postai átfutás, illetve a feldolgozás időigénye miatt előfordulhat, hogy csak 1-2 hónap múlva válik lehetővé az első díj levonása számlájáról. Ha van rá módja, a gyors ügyintézés érdekében netbankon keresztül adjon megbízást bankjának.

A megbízási nyomtatványon “A szerződés azonosítója a kedvezményezettnél” melletti mezőbe a fogyasztóazonosítót szükséges beírnia. Kérjük, ezt a következő módon adja meg: nagy “A” betű, valamint a biztosítás szerződésszáma 10 számjegyre kiegészítve nullákkal. Pl. A0012345678 vagy A0123456789. Bizonyos életbiztosításoknál nagy “A” helyett “MM” vagy “L” betűt kell megadni (ezt a szerződésazonosító tartalmazza).

Sok esetben azért utasítja vissza a bank a megbízást, mert a nyomtatványon szereplő aláírás eltér a pénzintézetnél nyilvántartott aláírás-mintától.
Kérjük, ügyeljen rá, hogy azonos módon írja alá a csoportos megbízást.

További információ a csoportos beszedésről: www.aegon.hu/csoportosbeszedes  Válassza a csoportos beszedéses díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

 • Ha már regisztrált ügyfeled, kattintson ide:

www.ugyfelszolgalat.aegon.hu

 • Még nem regisztrált? Válassza a következő linket:

https://www.online.aegon.hu/AegonPubWebBizt/free/register.jsp

Csekkes befizetés:

Első díjas csekk kezelési szabályokról részletesen itt olvashatasz: https://alkuszi.aegon.hu/ajanlati-dijak-kezelese-az-alkuszi-es-banki-igazgatosag-partnerei-koreben

Az érvényes törvényi előírások értelmében a befizetés időpontjának az a nap számít, amikor az összeg társaságunk számlájára beérkezik. Annak érdekében, hogy időben beérkezzen a biztosítási díj, javasoljuk, hogy a megadott határidő előtt 4-5 munkanappal adja fel a csekket. Válassza a banki díjfizetést Online Ügyfélszolgálatunkon!

 • Ha már regisztrált ügyfeled, kattintson ide:

www.ugyfelszolgalat.aegon.hu

 • Még nem regisztrált? Válassza a következő linket:

https://www.online.aegon.hu/AegonPubWebBizt/free/register.jsp

Bankkártyás fizetés ügyfélszolgálati irodáinkban, vagy weboldalunkon kersztül:

http://www.aegon.hu/dijfizetes