Utasbiztosítási újdonságok

2023.május 15-től megújul Világlátó utasbiztosítási termékünk

Főbb változásokat az alábbiakban foglaljuk össze:

  • Világlátó AKTÍV néven bővítettük a korábban Világlátó Oxigén néven elérhető csomagunkat, így a jövőben már nem csak a búvárkodás kockázataira és sporteszközeire terjed ki a biztosítás, hanem a kerékpározás és horgászat kockázataira és eszközeire is. Így három tömegturisztikai tevékenységet fed le a Világlátó AKTÍV. Ennek keretében a kerékpár a Világlátó AKTÍV, Platina csomagban akár 280.000 Ft értékig is biztosítható, a horgászfelszerelések között a horgászbot, az orsó, a horgászszék és horgászágy, a halradar és etetőhajó, valamint a 10.000 Ft egyedi értéket elérő felszerelési tárgyak kerültek be a biztosítási fedezetbe.
  • Bevezetjük a kisállatbiztosítási fedezetet az Arany Csomag estén 40.000 Ft és Platina csomagok esetében.
  • Kikerült a Covid-19 kiegészítő biztosítások köréből az utazásképtelenségre vonatkozó fedezet, a járványügyi helyzet miatti azonnali hazautazás és a karantén többletköltségek maradtak az opciós csomagban. Ezzel együtt a válaszható kiegészítő díja is csökkent.
  • Megemeltük mindhárom szolgáltatási csomagunknál a sürgősségi orvosi költségekre vonatkozó limiteket, immár 30, 75 és 150 millió Ft lett a szolgáltatási összeg határa, biztosítási eseményenként.
  • Ugyancsak megemeltük a bőröndjavítás költségeinek térítését és a strandfelszerelés eltulajdonlásának maximum térítési összegét is.
  • Gépjármű asszisztencia szolgáltatásunk esetében egységesítettük a személygépkocsi és motorkerékpár hazaszállítási költségeinek maximumát, a jármű 15 éves koráig egységesen 500.000 Ft-ig tudjuk vállalni a szolgáltatást. Asszisztencia szolgáltatásunk igénybevételének feltétele, hogy a baleseti biztosítási esemény szilárd burkolatú úton következzen be, vagyis az offroad eseteknél nem tudunk szolgáltatást nyújtani.
  • 6 év után a napidíjaink emelkednek, az új díjakat az alábbi táblázat tartalmazza:

Az új nyomtatványok (szabályzat, termékismertető) már rendelhetőek, illetve 2023.05.15-től a www.assistravel.hu és www.aegon.hu oldalakon és az alkuszi honlapunkon is már az új anyagok jelennek meg.