A VIG megegyezett a magyar államot képviselő Corvinus holdinggal

A VIG ma bejelentette, hogy megállapodás született a VIG és a magyar államot képviselő holding, a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. (“Corvinus”) között a 2021. december 23-án kelt egyetértési nyilatkozatban nagy vonalakban meghatározott együttműködésük részleteiről.

Az együttműködés keretében a Corvinus 45 százalékos részesedést szerez a magyar VIG társaságokban.

A magyar VIG-vállalatok a magyar VIG holdingon (VIG Magyarország Befektetési Zrt.) és két holland holding társaságon (Aegon Hungary Holding B.V. és Aegon Hungary Holding II B.V.) keresztül kerülnek tulajdonba. A Corvinus mindhárom holdingban 45 százalékos, nem ellenőrző kisebbségi részesedést szerez. Az ezekben a holdingtársaságokban lévő három 45 százalékos részesedés megállapodás szerinti vételára körülbelül 350 millió euró.

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. részvényeinek 98,64%-a a magyar VIG holding birtokában lesz. A két holland Aegon holding 100%-os részesedéssel rendelkezik a magyar Aegon társaságokban (biztosító, vagyonkezelő, nyugdíjpénztár és szolgáltató társaságok). A VIG megtartja az 55%-os többségi részesedését ebben a három holdingtársaságban. Következő lépésben a három holding összevonását tervezik, és központi irányító egységként a magyar VIG holdingot jelölik ki.

Jelen együttműködési megállapodás megvalósításának előfeltétele, hogy a magyar Aegon vállalatok megvásárlásához szükséges magyar hatósági engedélyeket a VIG megszerezze.

Üdvözlettel,
Aegon Magyarország
Általános Biztosító Zrt. Alkuszi és Banki Igazgatóság