Aegon Fontos Tájékoztató_üzleti partnerek számára_eladta magyarországi (és lengyelországi, romániai és törökországi) üzletágát az Aegon

 

A 2020. november 29. napján tett bejelentés alapján, a Vienna Insurance Group (VIG) úgy döntött, hogy Társaságunk részvényeinek megszerzésével további befektetést eszközöl a magyar biztosítási piacon.

Ez a tervezett változás egy szélesebb körű megállapodás része, amelyben az Aegon Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban értékesíti biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát a Vienna Insurance Group-nak.

A Vienna Insurance Group egy ausztriai központú biztosítási vállalatcsoport, erős jelenléttel bír Közép-Kelet Európában. A bécsi központú VIG a Bécsi Értéktőzsdén jegyzett vállalat, jelen van a nem-élet-, és életbiztosítási piacon, valamint vagyonkezelői tevékenységet végez és nyugdíj megoldásokat is kínál.

Örülünk annak, hogy a tranzakció célja a folyamatosság biztosítása az ügyfelek számára, és hogy egy jó hírű, a közép-kelet európai régiót jól ismerő cégcsoport lesz az Aegon kelet-európai üzletágának új tulajdonosa.

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy jelen tranzakció várhatóan nem befolyásolja üzleti kapcsolatunkat. Továbbra is folytatni kívánjuk a közös munkát Önnel, mint értékes üzleti partnerünkkel, építve korábbi sikereinkre, az új tulajdonos támogatásával is.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tranzakció felügyeleti és versenyhivatali engedélyekhez kötött, amelyek 2021. második felében várhatóak. Addig az Aegon N.V. a vállalatok kizárólagos tulajdonosa, és az üzletmenet – így Társaságunk és az Ön együttműködése is – a megszokott módon folytatódik.

A tranzakció zárását megelőző időszakban, egyeztetések kezdeményezésével könnyítjük meg az Ön és az új tulajdonosunk közötti kapcsolatfelvételt, a vonatkozó jogszabályok által megengedett mértékben.

Üdvözlettel,

Aegon Alkuszi és Banki Igazgatóság

Egyéb kommunikációk: