Kampány a közlekedés közbeni mobilhasználat veszélyeiről

2020.10.21-től indul a közlekedés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeire figyelmeztető kampányunk.

Talán emlékeztek rá, a tavalyi kampányban a vezetés közbeni okostelefon-használat veszélyeire hívtuk fel a figyelmet.

A kampány videóit a legnépszerűbb videómegosztón és közösségi média csatornán közel 6 millióan tekintették meg.

Az igazi érték Te vagy. Nézz távolabb a telefonodnál! Klikk ide a videok megtekintéséhez!

Ezek az alkotások és ez a megtekintés szám nagyon sokat segített annak a célunknak az elérésében, hogy a mobiltelefon felelős használata jó irányba változzon. A kampányunk a fiatalokat célozta, mint akik a leginkább érintettek ebben a jelenségben. Digitális újításokat is bevetettünk: az akció részét képezte 26 VR (Virtual Reality) kitelepülés is, ahol lehetőség volt kipróbálni a vezetés közbeni telefonozás veszélyeit virtuális térben, kockázatmentesen. A VR kitelepülések 26 helyszínén a játékban résztvevők több mint 700 km-t vezettek és 2000-nél is több veszélyes helyzettel találkoztak.A kampány hazai és nemzetközi szinten egyaránt szakmai sikereket hozott: összesen 8 díjat nyert, amelyek közül az IPRA Gold és a STEVIE Silver a két legnagyobb nemzetközi elismerés.

Idén az autóvezetők mellett a közlekedés más résztvevőit is bevonjuk a tudatossági kampányba, hiszen a jelenség őket is érinti.

A kutatásunk szerint minden ötödik, azaz a teljes lakosság tíz százaléka szokott telefonozni közlekedés közben.

Gyaloglás közben pedig szinte mindenki használja az okostelefonját. Miközben a megkérdezettek közel 80 százaléka tartja veszélyesnek a mobiltelefon használatát kerékpározás vagy rollerezés közben, egynegyedük szerint már előfordult vele, hogy okostelefonozott menet közben.

“A közlekedés egy olyan terület, ahol az emberek biztosító partnereként gondoskodunk ügyfeleink nyugalmáról.” – mondta Szombat Tamás a mai sajtótájékoztatón.

Idén is humoros formában hívjuk fel a lakosság figyelmét arra a veszélyre, amelyet éppen az jelent, ha nem a közlekedésre figyelünk.
Az online térben és a közösségi média platformokon (Facebook, YouTube) a két kiváló humorista, Kovács András Péter és Janklovics Péter közreműködésével jelennek meg a kisfilmjeink.

Ezúton is köszönjük az ORFK-OBB partnerségét a szakmai munkában.