Októberi termék szüret

A vállalati biztosítások területén három új terméket, termékcsoportot vezettünk be az elmúlt időszakban, melyet szeretnénk népszerűsíteni körötökben a következő  hetekben, hónapokban.

Szálltmánybiztosítás,  

Cyber Adatvédelmi biztosítás,  

Orvosfelelősség biztosítás

cikkünkben a legfontosabb  termék információkat szedtük csokorba, bővebb tájákoztatás kapcsán várunk webináriumi képzéseinken.

Sikeres, eredményes értékesítést kívánunk termékeink segítségével!


Az egyik termék, mely eddig hiányzott az Aegon palettájáról a Cyber Adatvédelmi biztosítás, mely a vállalkozások informatikai rendszerei elleni támadások esetére nyújt vagyon-, üzemszünet- valamint felelősségbiztosítási védelmet.

 

Milyen veszélyek fenyegetnek?

                     

 • adatlopás, adatvesztés,
 • zsarolószoftverek, rosszindulatú vírusok,
 • DoS (Denial of Service) szolgáltatás bénítás, stb.

Milyen károk érhetik a Biztosítottat?

 • a Biztosítottal szemben támasztott kártérítési igények (felelősségi alapon)
 • a Biztosítottnál bekövetkező üzemszüneti veszteség (a tevékenység kényszerű szüneteltetése)
 • a Biztosítottnál felmerülő helyreállítási költségek (anyagi jellegű ráfordítások)
 • a Biztosítottra kivetett PCI bírságok és kárrendezési költségek (PCI = Payment Card Industry)

Milyen tartammal köthető a termék?

Egy év határozott tartammal köthető, évenként megújítható új szerződésként, de egy év retroaktív fedezet is automatikusan része a terméknek, a károk bejelentésére a szerződés megszűnésétől számított 30 napig van lehetőség. Az üzemszünet biztosítás fedezeti ideje 180 nap (ezt nem befolyásolja, ha időközben lejár a szerződés).

Hogyan történik a károk rendezése?

Magyar nyelvű 24/7/365 (non-stop) kárrendezési központ felhívása után magyar (vagy számos idegen) nyelven elérhető operátorok irányítják a kárrendezés folyamatát, szakértők bevonásával. A bejelentéstől számított 5. óráig vizsgálati terv készül, a 48. óráig pedig megoldási terv készül; természetesen közben „fogják a Biztosított kezét”, a kárenyhítés folyamatosan zajlik.

Hogyan kérhető díjajánlat?

Egyedi díjajánlat az Cyber Adatvédelmi biztosítás termék oldalon található kérdőív kitöltésével és az azon található mailcímre történő megküldésével kérhető.


A másik termék a felelősségbiztosítások termékskáláját bővíti, ez pedig az orvosfelelősség biztosítás.

 

Milyen körben ajánljuk?

Orvosoknak és orvosi vállalkozásoknak ajánljuk, akik magán- vagy kórházi tevékenységük során okozott károk fedezetére szeretnének biztosítási védelmet, legyen szó akár járó- akár fekvőbeteg ellátásról. Egészségügyi szakszemélyzetre is köthető, az orvosokkal egy szerződésben, de lehetőség van önállóan is, tehát amikor csak egészségügyi szakszemélyzet biztosítottak szerepelnek a kötvényben. Egy szerződésen belül legfeljebb 30 fő biztosítható.

Mi a szerződéskötés folyamata?

Az adatközlő kitöltésével (limitek, önrészek, tevékenységek választása) és a vagyonuzletag@aegon.hu címre való beküldésével kérhető díjajánlat. A biztosítási fedezet a Trend II. Felelősségbiztosítás általános- és szolgáltatói felelősségbiztosítása, kiegészítve az orvos szakmai felelősségbiztosítás függelékével. Az adatközlőt és a záradékot  ITT>> találod.

Milyen limitekkel köthető a biztosítás?

Számos biztosítási limitvariáció közül választhatnak a leendő szerződők, az orvosok esetében 1-től 100 millió forintig, az egészségügyi szakszemélyzet esetében pedig 1-től 25 millió forintig.

Kárbejelentés, adminisztráció?

Kárbejelentést a karvagyon@aegon.hu e-mailcímre lehet megtenni, a szerződésekkel kapcsolatos adminisztráció pedig az adminvagyon@aegon.hu címre küldött levéllel intézhető.


A harmadik termékcsoport pedig a Szállítmánybiztosítások, melynek egyes elemei a szállítmányozással, fuvarozással kapcsolatos vagyon- és felelősségbiztosítási igényeket fedik le a következők szerint.

 

 • Nemzetközi Közúti Árufuvarozói Felelősségbiztosítás – CMR: Ajánljuk valamennyi nemzetközi viszonylatban szállító közúti fuvarozónak, illetve azon szállítmányozónak vagy fuvarszervezőnek, aki az általa megbízott fuvarozó szolgáltatását és annak biztosítási védelmét át akarja látni. Termék részletek ITT>> érthetők el.
 • Belföldi Közúti Árufuvarozói Felelősségbiztosítás – BÁF: Ajánljuk minden belföldi szállítást végző fuvarozónak. Termék részletek ITT>> érthetők el.
 • Szállítmányozói Felelősségbiztosítás – SZF: Ajánljuk minden belföldi és nemzetközi viszonylatban tevékenykedő szállítmányozónak, akiknek tevékenységi köre kiterjed fuvarszervezésre, szállítmányozásra. Termék részletek ITT>> érthetők el.
 • Közúti Árufuvarozók és Személyszállítók szolgáltatói Felelősségbiztosítása – KÁSZF: Ajánljuk minden olyan közúti fuvarozónak és személyszállítást végző autóbuszos vállalkozásnak, melyeknek a belföldi és a nemzetközi közúti árufuvarozás és személyszállítás szakmai feltételeiről és engedélyezési eljárásáról szóló rendelet alapján tevékenységi engedéllyel kell rendelkeznie. Termék részletek ITT>> érthetők el.
 •  Személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállítók szolgáltatói felelősségbiztosítása – SZESZOF: Ajánljuk minden olyan vállalkozásnak, mely a közlekedési hatóság engedélye alapján végzett személytaxi-szolgáltatás engedélyezési eljárásáról szóló rendelet alapján tevékenységi engedéllyel kell rendelkeznie.  Termék részletek ITT>> érthetők el.
 • Nemzetközi és Belföldi Szállítmánybiztosítás – PVSZ: Ajánljuk a szállítmányozás bármely szereplőjének (tulajdonos/vevő/eladó/szállítmányozó/fuvarozó), aki a szállítmányt ért károk esetén az áru értékének megfelelő kártérítésben szeretne részesülni. Termék részletek ITT>> érthetők el.

A termékek a Gépjármű- és Szállítmánybiztosítási Üzletág gondozásában jelentek meg, a termékekkel kapcsolatos ajánlatkéréseket a gergely.laszlo@aegon.hu, míg minden egyéb üzenetet a szallitmany@aegon.hu mailcímen várjuk.