Figyelmeztetés: a nyugdíjakra is hatással lesz a koronavírus- Aegon Nyugdíjkutatás 2020*

Az évszázad legsúlyosabb közegészségügyi válságával küzdenek az országok, a koronavírus-járvány, illetve az azzal együtt járó gazdasági recesszió tovább ront a nyugdíjrendszerek jövőbeni kilátásain – derül ki friss Aegon nyugdíjfelkészültségi kutatásból.

Az új társadalmi közmegegyezés: kortoleráns munkaadók a munkaadók központi szerepét vizsgálja a dolgozók sikeres munkás pályafutása és a nyugdíjra való felkészülése kapcsán, mely szerepet a mostani járvány még fontosabbá, egyszersmind bizonytalanabbá is tette.

 

*A nemzetközi Aegon csoport 2012 óta végez kutatást az emberek nyugdíjjal kapcsolatos attitűdjeiről és felkészültségéről.

Jelenleg 15 ország több mint 15.000 aktív, illetve már nyugdíjas megkérdezett részvételével. A kutatás személyes, számos témát felölelő interjú módszerével készül minden év januárjában és februárjában. Az Aegon kifejlesztett egy nyugdíjra való felkészültséget mérő indexet – Aegon Retirement Readiness Index (ARRI). A mutató öt szempontot vizsgál súlyozva – a felelősséget, a tudatosságot, a megértést, a tervezést és a megtakarítást.