Aegon Tájékoztató_ Utasbiztosítás: 2020.10.31-ig meghosszabbítva a COVID-19 díjmentes záradék

Emlékeztetőül tájékoztatlak, hogy a 2020.09.01-2020.09.30. között megkötött és az ebben az időszakban kockázatba lépő, Platina csomagú Aegon Világlátó utasbiztosításokat új COVID-19 záradékkal látjuk el, melynek értelmében Európában fedezetbe vonjuk a lentebb kiemelt biztosítási eseményeket is. Örömmel tájékoztatlak, hogy változatlan feltételekkel a díjmentes záradékkal értékesíthető időszakot október 31-ig meghosszabbítjuk!

Fontos, hogy tudd: A COVID-19 járvánnyal összefüggésben felmerülő káresemények kapcsán nem alkalmazza az Aegon azt az Általános kizárást, mely szerint „nem nyújt szolgáltatást a Biztosító a járványokkal összefüggésben keletkezett károkra.”. Érintett termékek köre:

  • Világlátó utasbiztosítás
  • Csoportos utasbiztosítások
  • Valamennyi lakásbiztosítási módozat Kiegészítő utasbiztosítása

A COVID-19 záradék:

  1. Járványügyi vészhelyzet miatt beálló, azonnali hazautazással kapcsolatos költségek

Ha egy ország vagy régió, összefüggésben a COVID-19 járvánnyal, a kiutazás után,      a kint tartózkodás alatt kerül fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által publikált, „Fokozott biztonsági kockázatot” jelentő országok listájára, és a helyi hatóságok a külföldi állampolgárokat az ország elhagyására utasítják, akkor a biztosított idő előtti hazautazásának indokolt és igazolt többletköltségeit a Biztosító 400.000 Ft-os összeghatárig megtéríti. A Biztosító a szervezést, költségvállalást ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni.

  1. Karantén-intézkedések miatti többletköltség megtérítése

Ha a kint tartózkodás alatt az adott helyen az erre jogosított hatóság karanténintézkedést vagy területi (pl. városi, tartományi) lezárást vezet be, akkor az emiatt felmerülő többletköltségeket a biztosító megtéríti. A szolgáltatás mértéke a biztosított indokolt és igazolt többletköltsége, de maximum 300.000 Ft. A Biztosító a szervezést, költségvállalást ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni.

  1. Utazásképtelenségre vonatkozó fedezet

Ha a biztosított COVID-19 fertőzésből adódó megbetegedése vagy hatósági karanténba kerülése a szerződéskötés után, de az elutazás előtt történik meg, akkor a biztosító megtéríti az út lemondásával, máshonnan meg nem térülő indokolt és igazolt szállás és utazási költséget, maximum 300.000 Ft összeghatárig.

A „COVID-19 záradék” díjmentes, minden Platina csomagnak része!

A www.assistravel.hu oldalon vagy alkuszi honlapunkon ITT elérhető a COVID-19 záradékot is tartalmazó biztosítási termékismertető (IPID), illetve az ennek megfelelően bővített szabályzat is. Nyomtatott anyagok nem készülnek, a kötvénykép nem változik! Kérem, ezt használjátok a szerződéskötés során.

Kérem, hogy a hosszabbításról tájékoztasd munkatársaidat. Vigyázzunk a magunk és mások egészségére.

Eredményes Aegon termékközvetítést kívánok!

Üdvözlettel,

Vincze Géza
alkuszi és banki igazgató