Harmincmillió forinttal támogat két budapesti kórházat az Aegon

 

15-15 millió forintot adományoztunk az Uzsoki Utcai Kórház, valamint a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztály kijelölt alapítványainak, ezzel is hozzájárulva a koronavírus-járvány elleni védekezéséhez. Az  összesen harminc millió forintos pénztámogatással az egészségügyi intézmények szabadon gazdálkodhatnak.

Az adomány apropója, hogy idén tizenötödik alkalommal adtuk át az Aegon Irodalmi Díjat. A díjhoz hagyományosan kötődő díjátadó, illetve más rendezvények idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak. Az ezekre fordítandó összeget egészítettük ki és adományoztuk az egészségügynek.

 

„Felelős gazdasági magától értetődő volt, hogy így döntünk. Az Aegon Biztosító 175 éve ügyfelei pénzügyi biztonságáért dolgozik. Ezalatt az idő alatt a világ járványokkal, háborúkkal és gazdasági válságokkal is megküzdött már. Tudjuk, hogy ezekben az időkben milyen felelősség hárul ránk. A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben az egészségügy fokozott figyelmet, az ágazatban dolgozók pedig kiemelt megbecsülést érdemelnek” – mondta a támogatás kapcsán Zatykó Péter.

 

Bár a járvány elleni védekezést eddig szinte példátlan gazdasági és társadalmi összefogás övezi, meggyőződésünk, hogy az adományunk fontos segítség, hiszen mindig vannak hirtelen felmerülő költségek, sürgősen beszerzendő eszközök, vagy éppen egy kórházi kollektívának is lehetnek olyan szükségletei, amelynek megteremtéséhez jól jön az azonnal felhasználható pénz.

Az Uzsoki Utcai Kórház például magas tudásszintű, laptop méretű ultrahang készüléket vásárol az adományból, amely nagyban segíti a COVID-19 vírusfertőzéses betegek ágy melletti radiológiai diagnosztikáját.

PR