Aegon Tájékoztató_Üzletmenet folytonosság 13.0/Életbiztosítás – kötvénykölcsön

 

Kedves Partnerünk!

Tájékoztatunk, hogy az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. a korona vírus (COVID19) terjedése és a veszélyhelyzet elrendelése következében kialakult helyzetre való tekintettel bizonyos életbiztosítási módozatok esetében kötvénykölcsönt ajánl fel azon ügyfeleinek,, akik díjfizetési nehézségeik kezelésére a díjmentesítési lehetőség, a díjfizetés szüneteltetése vagy a megtakarítási díjrész csökkentése nem nyújt megoldást.

A mellékelt tájékoztatóban ismertettük a felajánlható kötvénykölcsön szabályait és rögzítésre került a jelenleg hatályban lévő Alkuszi és Banki Igazgatóság partnereire alkalmazott általános jutalékszabályzatának (azaz az 12/B/2019. sz. AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Biztosítói Értékesítési, Életbiztosítási Vezérigazgató-helyettesi utasítás Közvetítőre vonatkozó szabályainak) az érintett szerződésekre vonatkozó megbízási díj visszaírási szabályaira vonatkozó átmeneti módosítása.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a díjfizetési késedelemben lévő biztosítások esetében fontos, hogy ne a törlés előtti napokban érkezzen meg az igény, maradjon átfutási idő az igény feldolgozására is. Ez mit jelent aktuálisan? A január 31-ig díjfizetett szerződések esetében a kötvénykölcsön igénylésének beküldését célszerű legkésőbb április 20-áig eljuttatni hozzánk, ellenkező esetben a szerződés törlésbe mehet.

Kérem, a tájékoztatóban leírtakat szíveskedj átadni munkatársaidnak.

 

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel,

Vincze Géza
alkuszi és banki igazgató