Aegon Tájékoztató_Üzletmenet folytonosság 9.0/Egyéni casco és GAP biztosítás változás!

 

A Casco és a GAP módozatok feldolgozási folyamatain a mai naptól változtatunk. Elfogadjuk az adásvételi szerződést mint tulajdonjogot igazoló dokumentumot, így nem szükséges megvárni, hogy a gépjármű új tulajdonosa bekerüljön a BM nyilvántartási rendszerébe. A változás célja, megkönnyítsük és gyorsítsuk az ajánlati ügyintézést, továbbá, hogy megelőzzük az esetlegesen elhúzódó átírás, ügyintézés miatti ajánlattétel elutasítást.

Érintett termékek:
  • Útitárs Casco,
  • Aegon Értékőrző vételár-biztosítás (GAP),
  • Motor Casco

Az ügyintézés menete:

Tovább olvasom…

Aegon Tájékoztató_Üzletmenet folytonosság 8.0/Vállalati biztosítások e-ajánlattétel és szerződésmódosítás, e-számlaküldés

Tájékoztatuk, hogy az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. a kialakult járványügyi helyzetben, tekintettel a személyes találkozások lecsökkent számára és az egyre elterjedtebb otthoni munkavégzés korlátozott technikai lehetőségeire a Vállalati vagyon-, felelősség- és szakmai felelősségbiztosítások (kivéve VBB) területén egyes eljárásait a következők szerint módosítja.

  • Amennyiben nincs lehetőség a dokumentumok Ügyfél általi aláírására, úgy kérem, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt az alábbiak szerint járjatok el.

  • Fontos, hogy a veszélyhelyzet elmúltával az aláírt dokumentumokat pótlólag meg kell küldeni a biztosító részére, a normál ügyrendnek megfelelően.

Tovább olvasom…

Fontos Változások! amik az életbiztosítási ajánlatfelvételt közvetlenül érintik 2020.03.17-től visszavonásig!

Nem szabad Vitál Max biztosításnál Kiemelten Kedvezményes kategóriát megjelölni ( a Front End sajnos még engedi, folyamatban van ennek a funkciónak a letiltása), mert a szolgáltató partnerünk aki az orvos vizsgálatokat nyújtja nekünk nem vállalja a jelen, kialakult helyzetben a vizsgálatok elvégzését.

Tovább olvasom…

Aegon Tájékoztató_Üzletmenet folytonosság 7.0/Ajánlati dokumentumok, E-nyilatkozat elektronikus beküldése

A jelenleg kialakult veszélyhelyzetben felelősséggel tartozunk ügyfeleink, partnereink és munkatársaink egészsége iránt. Azért, hogy a személyes érintkezéseket minimalizáljuk és egyben az értékesítést támogatva az eddig eredeti, papíron beküldött szerződéskötési dokumentumokat, beleértve a nyilatkozatos kötési módnál alkalmazott Enyilatkozatot a mai naptól visszavonásig elektronikusan megküldve, szkennelve is befogadjuk.

Tovább olvasom…

Aegon Tájékoztató_Üzletmenet folytonosság 6.0/Kgfb ügyek intézése a koronavírus járvány ideje alatt és Aegon Világlátó utasbiztosítás – tavaszi változások

2020. március 18-tól – a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében – a kormányablakokban és az okmányirodákban kizárólag előzetes időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény rendelkezései a koronavírus járvány idején is érvényesek, mind az esetleges károsultak, mind pedig a szerződéskötésre kötelezett üzemben tartók érdekében.

Valamint információkat olvashatsz  Világlátó utasbiztosításunkról, amit 2020. április 1-jétől megújítjuk!

Tovább olvasom…