Fontos Változás! Utasbiztosítást érintő koronavírus információk

Európát is elérte a koronavírus, így egyre több kérdés érkezik az utasbiztosítások kapcsán a hazai biztosítókhoz. Ennek kapcsán a MABISZ általános tájékoztatót kívánjuk megosztani veletek. 

Az Aegon általános gyakorlata a következő lesz

  • Amennyiben az utas olyan területre / régióba utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet sem a koronavírus jelentette esetleges fertőzés esetén, sem egyéb esetben.
  • Amennyiben az utazás során kerül az adott terület / régió az „utazásra nem javasolt térségek” közé, a biztosítási fedezet kiterjed minden, a szabályzatban rögzített eseményre.
  •  Amennyiben karanténba kerül az utas, pusztán a karanténba kerülés ténye nem jelent szolgáltatási kötelezettséget a biztosító részéről, erre tehát „nem fizet” a biztosító, ellenben fennáll a térítési kötelezettség, ha pl. sürgősségi orvosi ellátásra szorul az utas vagy ha egyéb, a szabályzatban nevesített esemény történik.
  •  Amennyiben egy korábban megvásárolt utasbiztosítást az ügyfél nem vesz igénybe, mert nem utazik el, a szerződés kockázatba lépése előtt a díjat a biztosító a szerződő által tett és aláírt nyilatkozat alapján visszatéríti  –> A nyilatkozat minimális tartalmi elemei: Szerződő neve, címe, bankszámlaszáma, kötvényszám, továbbá arra vonatkozó kijelentés, mely szerint a szerződést nem kívánja igénybe venni, kárbejelentése nemvolt és nem is lesz az adott kötvény kapcsán. A szerződő által aláírt nyilatkozatot szkennelve kérjük elküldeni az utasbiztositas@aegon.hu címre.

A fentiek miatt jelen igények átfutási ideje magasabb lesz a szokásosnál, de minden megkeresésre reagálunk.

https://mabisz.hu/utasbiztositasi-szerzodesi-feltetelek-a-koronavirus-kapcsan