WebPKR-en található fájlok megnyitása – külön ablakban történik.

Kedves Partnerek!

A 2017. 02. 20-án élesedett új 1.6.15.30-as PKR verzióban kiélesedett fejlesztéssel kapcsolatban szeretnénk Benneteket tájékoztatni:

WebPKR-en található fájlok megnyitása – a böngészőtől és a böngészőhöz telepített kiegészítőktől függően – külön ablakban történik.

 

Fejlesztés bevezetésének oka: sok Partnernél korábban a WebPKR-ben az Ügyféleseményeknél/ Infotárban amennyiben megnyitott egy fájlt, az a böngésző azonos ablakán belül nyílt meg (nem külön alkalmazásban pl. Adobe Reader, Microsoft Excel, Microsoft World). Amennyiben a Partner a megtekintés/letöltést követően nem visszalépést választotta, hanem bezárta a böngésző ablakát, újra be kellett lépnie a WebPKR-be (böngésző lap bezárása bontotta a korábbi munkafolyamatot).

Az új verziótól, a böngészőtől, és a böngészőhöz telepített kiegészítőktől függően a WebPKR külön böngésző lap megnyitását fogja kezdeményezni a fájlok megtekintése esetén. Ennek köszönhetően, amennyiben a felhasználó bezárja a megtekintett/letöltött fájlt, a korábbi Ügyfélesemény dokumentumok, Infotár keresések a párhuzamosan megnyitott böngésző lapon továbbra is elérhetők maradnak, nem szakad meg a korábbi munkafolyamat.

Egyes felhasználók az elmúlt napokban tapasztalták pl. Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőt használva, hogy a jutalék számla melléklet fájlra klikkelve új ablakban, de TXT formában jelenítette meg a XLS vagy CSV fájlt. A rossz megjelenítés oka, hogy nincs a böngészőbe telepített bővítménye a felhasználónak.

Azok, akik a fenti problémával találkoztak, az alábbi módokat választhatják:

1, a fájlra klikkleve jobb gombos menüben a fájl/hivatkozás lementhető. Ezután a lementés helyéről a fájl megnyitható, módosítható stb.

Google Chrome-ban:   jobb gombos menü/Link mentése másként…/mentés a felhasználó választott mappájábaGoogle Chrome-ban fájl lemetése

Mozilla Firefox-ban:  jobb gombos menü/Hivatkozás mentése más néven/mentés a felhasználó választott mappájába
Mozilla Firefoxe-ban fájl lemetése

2, a böngészőkben telepíthető kiegészítők letöltése után lementés nélkül online megtekinthető a fájl tartalma

Egyéb információ:

  • Internet Explorert használók esetén nincs probléma, ha a gépen van telepített Office vagy PDF bővítmény, megjelenítő alkalmazás (Office és PDF bővítmény automatikusan beépül a böngészőbe, ami lehetővé teszi a fájlok betöltését és megnyitását),
  • Google Chrome használók esetén nincs probléma, ha a böngészőben van telepített Google Office vagy PDF bővítmény, megjelenítő alkalmazás (Google Office vagy PDF bővítmény automatikusan beépül a böngészőbe, ami lehetővé teszi a fájlok betöltését és megnyitását),
  • Egyéb böngészők esetén is beépülő bővítmények segítenek a fájlok megtekintésben.

 

Pl.a Google Chrome-ban az alábbi ingyenes bővítmények teszik lehetővé a dokumentum megjelenítéseket:

 

Böngésző verziók (PC-s és Mobil) és bővítmények sokrétűsége miatt, megtartjuk a felhasználó szabadságát, hogy az alkalmazáson belüli fájlokat böngészőben vagy külön alkalmazásban, lementést követően tekintse meg.

Ahogy korábban, a jövőben is a WebPKR minden böngészőn elérhető. Az eddigi levelezési szolgáltatásokat és anyagokat, valamint az Ügyfél- és Infotár dokumentumok számát és fajtáját pedig tovább bővítjük.

Üdvözlettel,

Alkuszi és Banki Igazgatóság