Életbiztosítás: Nyomtatványcsomagok felhasználása, változások

Pótlapok:

2014. március 15-étől már csak az új, módosított ajánlati nyomtatványokat használhatjátok, amelyek már tartalmazzák a 2014-es adózási tájékoztatót, így az idén nem lesz más pótlap, csak kizárólag az aktuális termékfüggelék.

A függelékek, valamint a módosított szabályzatok felsorolását a 2. sz. mellékletben , (klikk a linkre) csatolt táblázat részletesen tartalmazza.

A dokumentumok átvételét az A01-es nyilatkozaton az ügyfeleddel alá kell íratni. Ügyelj arra, hogy a június 1-jét követő technikai kezdettel értékesített ajánlatoknál a csatolt excel táblázatban szereplő új dokumentumokat feltétlenül add át az Ügyfelednek. Az ügyfélnek átadott dokumentum bal alsó sarkában szereplő 6 jegyű számsort kell beírnod az A01-en szereplő nyomtatvány neve mellett szereplő 6 rubrikába.

Kitöltési segédlet: 3. sz. melléklet , (klikk a linkre)

Fontos: Amennyiben az A01-es nyilatkozaton nem a fentieknek megfelelő pótlapok kerülnek feltüntetésre, vagy a nyomtatvány hiányosan kerül kitöltésre, úgy az Ajánlat Feldolgozó Centrum a hibakezelés szabályai szerint alkalmazott csatornákon tájékoztat Titeket a hiányosságról.

A nyomtatványokat érintő módosítások:

Termék függelékek

Az aktuális indexálásnak megfelelőn frissítésre kerültek.

Az idén az Aegon Nyugdíjbiztosítás (TR-02) és az Aegon Viva (WIA-00) függelékkel bővült a paletta

Szabályzat módosulások

Baleseti Égés (ES-01) kiegészítő biztosítás szabályzatából kivettük a 4.3. pontot „Egy biztosítási évben bekövetkező több biztosítási esemény eseté legfeljebb a biztosítási összeg kétszerese kerül kifizetésre.”

Befektetési politika módosulása

Az Aegon Viva (WIA-00) eszközalapok Befektetési politikája (ALP) frissült, életbelépésének hatálya 2014. 05. 05.

Mivel ebben az esetben olyan mértékű csak a változás, hogy május 1-jétő nem szükséges pótlapozni, így átmenetileg (a nyomtatott ajánlati csomagokban történő frissítéséig) elfogadjuk a WIA00-ALP-140117 előző hatályos verzióját is.

 

További részletek, letölthető dokumentumok: https://alkuszi.aegon.hu/termekek/szemelybiztositas/

 

2014. évi indexex: