Egyszerűsített/Bővített ügyfélkeresés

 

A Keresés funkcióban a Bővített keresés jelölőnégyzet ki-be kapcsolásával két keresési típus között lehet választani:

Az Egyszerűsített keresés azonosító adatok alapján gyors és közvetlen ajánlatok és szerződések keresésére szolgál. Ez az alapértelmezett keresési mód.

A Bővített ügyfélkeresés pedig egy bővített keresési paramétereknek megfelelő találati listából kiválasztható teljes ügyfélkarton, ajánlat és szerződés adatok keresésére szolgál.

Részletek: https://alkuszi.aegon.hu/wp-content/uploads/2013/04/AEGON_PORTÁL_Felhasználói-kézikönyv_kivonat__1_6_201304x.pdf

Frontend jelszavak megjelenítése a PKR-ben

 • Telepített PKR-ben a Saját PKR azonosító alatt a  Tanácsadói kartonon található az aktuális FrontEnd negyedéves és napi, illetve a PKR-en kívüli lekérdezésekhez szükséges jelszó.

Saját PKR azonosítóról  indítható funkciók eléréséhez először ki kell jelölni a kívánt azonosítót/törzsszám/dolgozóikód, az egérrel rákattintva, majd az egér jobb gombjára kattintva, a megjelenő helyi menüből tetszőlegesen kiválasztható a  Tanácsadói karton megnyitása.

 • 2013.december hónaptól a WebPKR-ben is elérhető egy új Személyes adatok menüpontban a Felhasználó aktuális FE jelszavai.

 

Újdonságokkal találkozhattok a telepített Aegon Portál/PKR-ben

 

 

 • „Outlook szerű” üzenet kezelés, azaz a széles körben elterjedt, általatok is kedvelt és használt Outlook levelező rendszerhez hasonló funkciókkal láttuk el a PKR levelező rendszerét:
  • a beérkező és a kimenő üzenetek automatikusan a Beérkezett üzenetek, valamint az Elküldött üzenetek könyvtárba kerülnek
  • az olvasatlan levél félkövér betűtípussal, az olvasott normál betűtípussal jelenik meg
  • lehetőségetek lesz három szintű saját mappák létrehozására (jobb egérgombos menüben)
 • az üzenetek áthelyezésére is lesz mód a mappastruktúrában
 • … stb. Az új levelező rendszer teljes leírását a weboldalunkon elérhető felhasználói kézikönyvben olvashatjátok 2013.10.28-tól!

 

 • Típusüzenetek írását „testre szabtuk”, vagyis  ezen túl sokkal egyszerűbben tudtok levelet küldeni az illetékes szakterület munkatársainak:
  • közvetlenül szerződésről/ajánlatról indítható (jobb egér gomb használatával) belső üzenet vagy szolgáltatás – a módozatkódnak megfelelő lehetőségekkel – , ahol az ügyfél adatok is automatikusan kitöltésre kerülnek. (Pl. ügyfél neve, szerződésazonosító/ajánlatszám, cím…).

 

Kötelező jelszóváltás!

Kedves Felhasználók!

Az Aegon Portál/PKR rendszerünk elindulásakor a dolgozói kódból képeztük meg a belépési jelszavakat.

Ez a jelszó egységes jelszóként a PKR alkalmazás, VPN, Connectra és ASP Frontend-tűzfal jelszavaként használatos.

2014.01.15-től 60 napra korlátozzuk a jelszavak érvényességét.

Kérünk benneteket, hogy a fenti időpontig a PKR rendszerben gondoskodjatok a korábban központilag kiosztott (pl. Pkr123499999) jelszavak cseréjéről.  Amennyiben ezt elfelejtenétek, 2014.01.15-én már nem fogtuk tudni bejelentkezni a PKR-be. Amennyiben a fenti dátumig már végrehajtottad a jelszócserét további teendő nincs.

A jövőben jelszó lejárata előtt belső üzenetben emlékeztető mailt fog a rendszer küldeni a felhasználónak, illetve egy jelszóváltoztatási ablakot aznap fel fog dobni a belépést követően.

Fontos!! a jelszóváltást követően kérem, hogy a PKR-t használó kollégáitokat is értesítsétek a cseréről, hogy az új jelszóval használják alkalmazásunkat.

A jelszóváltás kritériumai:

 • Új jelszó létrehozása után az első jelszócsere egy nap múlva lehetséges.
 • naponta csak egyszer lehet lecserélni.
 • komplex jelszó kell: tartalmazzon kisbetűt, nagybetűt, számot. Ne (!!) legyen benne ékezetes betű (á,é,í,ó,ö,ő,ü,ű) vagy speciális karakter (%,&,#,/,\, stb.)
 • a jelszó nem tartalmazhatja a felhasználó valódi nevét, dolgozói kódját
 • minimum 8 karakter
 • az utolsó 24 jelszót megjegyzi, vagyis csak a 25. lehet legkorábban ugyanaz, mint az első volt.
 • 90 nap után lejár (Aegon IT házirend)
 • 5 hibás jelszó megadás után 15 percre kizár, majd automatikusan visszaenged.

Fontos!!  a jelszó csere után ne felejtsd el a VPN alkalmazásban, ASP és telepített Frontend tűzfal mentett jelszavát is kicserélni. Díj összehasonlító alkalmazás/WS-t használó rendszerben mentett tűzfal jelszavakat is cserélni kell erre az új egységes jelszóra!

Korábban PKR belső üzenetben tájékoztatást küldtünk (2013.12.20., 2014.01.06.) minden felhasználó részére, de ezúton is kérjük, hogy az itt leírtakat jutassátok el minden érintett munkatárs részére.

Köszönjük türelmeteket, bízunk abban, hogy minden felhasználónál probléma nélkül lezajlik a jelszó csere.

 

Jelszó váltási segédlet: AEGON_PORTÁL_Jelszóváltási segédlet_Felhasználói kézikönyv kivonat_1_1_201401, (pdf, 171 KB)