Megoldottuk a villám-kérdést!

Egy igazi áttörésről szeretnénk beszámolni Nektek, egy olyan innovációról, ami forradalmasítja a kárrendezést, és amit – ahogy a legtöbb újítást – elsőként mi vezetünk be.

Mint azt tudjátok, a radikálisan emelkedő kárgyakoriság miatt szigorítani voltunk kénytelenek a villámcsapás másodlagos hatása definícióját, amikor idén májusban bevezettük az LSZB Pluszt. Minderre egy versenytársunk folyamatos, erről szóló kommunikációja is nyilván felhívta a figyelmeteket.

Intézkedésünk indokolt volt, de egy ennél sokkal jobb, és a magyar biztosítási piacon egyedülálló megoldás bevezetése miatt 2013. február 1-jétől, visszamenőlegesen is módosul az LSZB Plusz szabályzata (a korábbi kárügyeket nem érinti), és visszatérünk a régi, túlfeszültség elleni védelmet el nem váró definícióhoz.

Szerződést kötöttünk egy olyan szolgáltatóval, aki az egész országban utca-házszám pontossággal meg tudja mondani, hogy volt-e a bejelentés idején villámcsapás a kockázatviselési cím 1km-es körzetében, és okozhatott-e túlfeszültséget a károsultnál. Ezután tökéletesen kiszűrjük az esetleges visszaéléseket, a valós károknál pedig alkalmazhatjuk a már ismert, gyors és korrekt Aegon kárrendezést.

A februári roadshow keretében a szolgáltató cég szakértője előadást tart, amelyben minden részletet felfed előttünk. A roadshow-ra a https://alkuszi.aegon.hu weboldalon tudtok jelentkezni, és ugyanitt megtaláljátok az új villámcsapás-definíciót tartalmazó LSZB+ szabályzatot, valamint a meglévő szabályzatokhoz használandó pótlapot is.

B10=C10 CASCO AKCIÓ

Kedves Partnerünk!

 

A B10=C10 akciónkat visszavonásig meghosszabbítottuk. Visszavonni pedig egyelőre nem szeretnénk…

https://alkuszi.aegon.hu/category/hirek/akcio-hirek/

 

Volt csokitortánk, egy gyertyával!

 

Alkuszi weboldalunk több mint egy éves, ez egy weboldal életében lehet sok, lehet kevés.  A 2012.01.01-2013.01.01. időszak is az, kerek egy 1 év, plusz 1 nap.

 

Erre a fenti időszakra készítettünk egy rövid kis elemzést weboldalunkról:

  • 33.618 látogatónk volt,
  • ebből 69,23% (23.275 látogató) a visszatérő, és 30,76% (10.343 látogató) az új,
  • átlagban egy látogatás 4,16 oldal megtekintéssel történt (!!!),
  • átlagban a látogatások 4,14 percig tartanak (!!!),
  • a Top 10 település között az első Budapest, de ott van Pécs, Debrecen, Kecskemét, Szeged, Székesfehérvár, Miskolc, Győr, Nyíregyháza, Zalaegerszeg.
  • vannak már mobil eszközön böngésző felhasználóink is
  • 31 helyszínen 82 oktatást szerveztünk a weboldalunkon
  • 1.871 fő regisztrált az oktatásainkra

Reméljük, segíteni tudjuk munkátokat! Ti, ha szeretnétek, azzal segíthettek nekünk, ha minél többen és többször használjátok a jövőben is weboldalunkat!

 

Köszönjük!

Jó klikkelést!

Török Gábor


Key Account Manager, Dél-Nyugat-Magyarország

Jelenlegi feladatom Baranya, Somogy és Tolna megye területén működő alkuszok, és alkusz partnerek kiszolgálása.

Munkám elég sokrétű, ez napi személyes, telefonos, és e-mailes kapcsolattartásból áll, melynek során megpróbálok minden felmerülő termék-szakmai, és rendszereinket érintő informatikai kérdésben és gyakorlati megoldásában segítséget nyújtani. Ezeken kívül a rendszeres oktatások és szakmai napok szervezése, lebonyolítása a feladatom. Egyszóval: mindent megtenni, hogy haladjon a munka, és minél több Aegon szerződés kötődjön.

2005 szeptembere óta erősítem az Aegon Alkuszi Igazgatóság csapatát, előtte kevés kapcsolatom volt a biztosítási szakmával, más területeken szereztem szerteágazó tapasztalatokat, amiket viszont nagyon jól tudok kamatoztatni a jelenlegi munkám során: a munkával való ismerkedést egy informatikai szolgáltatásokat végző cég nagygépes operátoraként kezdtem, majd voltam rendszergazda, és hosszú időt, több mint tizenkét évet töltöttem az Imperial Tobacco magyarországi leányvállalatánál, ahol hasonlóan a jelenlegihez az értékesítés támogatásában vettem részt.

Magamról pár szóban: néhány nap múlva születésem 44. évfordulóját is átlépem, Pécsett lakom, ebben a mediterrán hangulatú, gyönyörű városban, bár most egy kicsit hidegebb, és havasabb, mint szokott lenni. Több mint tizenhat éve élek együtt kedvesemmel, és hat hónapja is elmúlt már, hogy Jázmin kislányom megszületett, most vele töltöm a legtöbb időt, és kicsit mellőzöm kedvenc szabadidős tevékenységeimet: az olvasást, a biciklizést, és a snowboardozást. Nagyon kedves kollégáimtól kerek évfordulós születésnapom alkalmából egy hatalmas Buddha-szobrot kaptam ajándékba. Ezért a figyelmességért nagyon hálás vagyok nekik, és azért is, hogy az együtt töltött évek során jól tolerálják nem szokványos étkezési szokásaimat.

Két kérdéssel szeretném zárni bemutatkozásomat, egy ismeretlen szerzőtől, ami nagyon sokat segít az időnként nehéz munkában való továbblépésben:

Ha nem most, mikor?
Ha nem én, akkor ki?

Ügyfélmegkeresés

 

Közös ügyfeleink szerződéseinek fedezetén szélesíteni mindig, mindenkinek jó. Ezen alapvetően Ti szoktatok dolgozni, amit ez úton is köszönünk, most azonban mi is beszállunk kicsit.

Az eredeti LSZB (azaz még nem „Plusz”) szerződéssel rendelkező ügyfeleiknek a szokásos indexlevéllel együtt egy olyan levelet is küldeni fogunk, amiben felajánljuk, hogy két kiegészítővel bővítsék a szerződésük kockázatait.

Szeretnénk leszögezni, hogy ettől még a szerződések – természetesen – továbbra is a Ti állományotokban maradnak, és az ezáltal megnövekedett állománydíj után számfejtjük a jutalékot is a továbbiakban.

A levelet elsőként a 2013.04.01-jén forduló Lakás és Szabadidő Biztosításokkal rendelkező ügyfeleknek, az indexlevéllel együtt, még januárban küldjük ki.

A következő kiegészítő biztosítások beépítését javasoljuk a szerződésükbe, az alábbiak szerint:

  1. Kerti növényzet kiegészítő biztosítást azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik a fenti körből kiesnek, de az ingatlanuk „fajtája” családi ház és ez a kiegészítő nem szerepel a szerződésükben. (Feltétel szövege az LSZB feltétele szerint)
  2. Adatmentés kiegészítőt kínálunk azoknak az 55 éven aluli ügyfeleinknek, akik a fenti három kategóriának nem felelnek meg és ez a kiegészítő nem szerepel a szerződésükben. (Feltétel szövege az LSZB PLUSZ feltétele szerint)

 

Amennyiben ügyfeleitektől jelzést kaptok a fentiekről, kérjük, tájékoztassátok őket arról, hogy egyrészt ezzel a módosítással, ha elfogadják, jól járnak, másrészt hogy ez természetesen egyáltalán nem kötelező, csak egy lehetőség.