2012: vissza a kockázati biztosításokhoz!

Nagyot változott a világ. Az elmúlt években a megtakarításos – unit linked – életbiztosítások divatját éltük. Nagy sláger volt, sokat eladtunk belőle. Az AEGON már évek óta igyekszik a kockázati termékeket felzárkóztatni a megtakarításos termékek mellé, 2012-ben azonban még a korábbinál is nagyobb hangsúlyt igyekszünk adni a kockázati termékeknek. Az emberi élet biztosításának ez a formája a szó szoros értelmében BIZTOSÍTÁS, míg a unit linked termékek egy jelentős részénél a kockázati rész gyakorlatilag elhanyagolható, egy tragédia esetén nem sokat segít. Nem leértékelve a megtakarítás jelentőségét, de felértékelve a valódi biztosítási védelmet, ideje nagyobb figyelmet fordítani rá. Mi teszünk is érte…

Ennek első lépése a Vitál jutalékemelése. Most a második lépés következik, feloldjuk a korábbi kötési szabályokat. Sokkal szabadabb kezet kaptok az alap és kiegészítő biztosítások összehangolásánál. Ezzel párhuzamosan megemeljük a kiegészítő biztosítások lehetséges biztosítási összegeit. Ezzel, valamint a kedvező adózási változásokkal együttesen még jobban ki tudjuk szolgálni ügyfeleink biztosítási igényeit. Lássuk a tényeket.

Mind a baleseti kórházi, mind a betegségi kórházi és a női kórházi napitérítés maximális összege a korábbi 10.000 Ft-ról 30.000 Ft-ra emelkedik. Nem változik a térítési napok száma, Baleseti kórházi napitérítés egy biztosítási évben 90 napra fizethető, a betegségi és női betegségi térítése maximum 45 nap.

A műtéti térítések összege – baleseti, betegségi és női betegségi esetben is – 300.000 Ft-ra nő. Nem változik, hogy a műtét súlyosságától függően egyszeres, kétszeres, háromszoros, vagy ötszörös összegben térítünk, de egy biztosítási évben legfeljebb a biztosítási összeg tízszeresét tudjuk kifizetni.

A rokkantsági, kritikus betegségre szóló összegek szabadon megválaszthatók, függetlenül a haláleseti biztosítási összegtől. Fontos szabály – bár azt hiszem könnyen betartható – a betegségbiztosítási összegek (rokkantsági, kritikus betegségre szóló, kórházi/női kórházi napitérítés, műtéti/női műtéti térítés) együttesen nem haladhatják meg a 40.000.000 Ft-ot. A balesetbiztosítási összegek (baleseti halál, baleseti rokkantság, közlekedési baleseti halál, közlekedési baleseti rokkantság, baleseti kórházi napi térítés, baleseti műtéti térítés) együttes összege nem haladhatja meg a 60.000.000 Ft-ot.

Egyetlen kiegészítő biztosítás maradt – a baleseti halál –, amelynek összege továbbra is igazodik a bármely okú halálesti összeghez. Itt is enyhül a szabály: a bármely okú halálra szóló (alap haláleseti összeg plusz az esetleges kockázati élet kiegészítő) biztosítási összegének legfeljebb tízszerese lehet a baleseti halál biztosítási összege.

Indokolt esetben ezek a szabályok központi engedéllyel feloldhatók…

Emelkednek az előzetes központi engedélyhez kötött maximális biztosítási összegek is. Eddig akkor kellett engedélyt kérni, ha a haláleseti (bármely okú+baleseti) szolgáltatás vagy a rokkantsági (baleseti +betegségi) szolgáltatás összege meghaladta a 30 millió forintot. Központi engedély most is kell, de lényegesen magasabb összegektől. A bármely okú haláleseti összeg 60.000.000 Ft-ig felvehető, a baleseti és közlekedési baleseti halálra szóló összeg 60 M Ft alatt engedély nélkül felvehető és szintén engedély nélkül felvehető a baleseti és közlekedési baleseti rokkantság, ha együttes összegük nem haladja meg a 60 MFt-ot. A közlekedési balesetbiztosítási összeg – külön a haláleseti és külön a rokkantsági – legfeljebb 15 millió forint lehet.

Ezekkel a változásokkal magasabb összegű biztosítási igényeket is könnyedén ki lehet elégíteni, feltéve, hogy ügyfelünk tudja és akarja fizetni a megnövekedett biztosítási összegek díját.

Nem változtak viszont az orvosi vizsgálati összeghatárok, így a megemelt összegek miatti kockázatvállalásunk kontrol alatt tartható.

„Kötvényesedett, köszönjük!”

Automatikus e-mailben tájékoztatjuk e-mail címmel rendelkező ügyfeleinket a kötvényesítés tényéről, és ezzel párhuzamosan Benneteket is értesítünk, ha az Általatok felvett ajánlatok szerződéssé váltak.

Az értesítés célja a postai kézbesítést megelőző információ biztosítása, illetve a rögzített e-mail címek ellenőrzése. A “Nem kézbesíthető” jelzéssel visszaérkező üzenetek alapján az e-mail címeket ellenőrizzük, esetleges adategyeztetés céljából ügyfeleinket, vagy a szerző partnert telefonon is megkeressük.

Adatvédelmi okok miatt a kiküldött e-mailben csak ajánlat vonalkódot tüntethetünk fel, azonban a Web Agent rendszeren Lekérdezések/Biztosítási szerződések menüpont alatt a szerződések további adatai is megtekinthetőek.

Reméljük, hogy ezzel a fejlesztéssel is könnyebbé tudtuk tenni az életeteket, és az ennek köszönhetően felszabadult időt hasznosabban tudjátok majd tölteni. Például új üzletszerzésre, a már meglévő üzlet adminisztrálása helyett…

Tordai György

 

Lakás key account manager

Ha most egy tanácsadó cég folyamat- és humánerőforrás-optimalizáló szakértőjének kellene leírnom, hogy mivel is foglalkozom, akkor a 2034 decemberi hírlevélben is én szerepelnék. De miután magunk között vagyunk, csak a lényegre szorítkozom, így azt mondhatom, hogy számomra a legfontosabb feladat az, amiért a bónuszomat kapom. Ez pedig általában az, hogy a lakás és társasház tervek teljesüljenek. Ehhez minden eszközt bevethetek, minden hangszeren játszhatok (Jockey Ewing szintjére azért nem süllyedek). Munkám legkedvesebb része az oktatások megtartása, mindig is vonzottak a világot jelentő deszkák (ezért is jelentkeztem második helyen egy faipari technikumba tizennégy évesen).

Magamról néhány szóban:

Magas, csinos, barna fickó vagyok, vonásaimon a férfiasság, intelligencia és kivételes elmeerő váltakozik a keresztényi alázat és szerénység egyszerű lenyomatával. Az, hogy mind a magánéletben, mind a munkámban sikeres vagyok, valószínűleg a személyiségemből áradó finom magnetizmusnak köszönhetem.

Mielőtt az AEGON-hoz kerültem volna 3,5 évvel ezelőtt, jó néhány helyen megfordultam. Az orosz cári balett kosztümtervezői csapatának tagja, a francia idegenlégió tizedese, egy örmény gőzhajó fedélzetmestere és a Generali Alkusz Igazgatója ugyan nem voltam, de ezek bármelyike lehetek még.

Az AEGON Alkuszi Igazgatóságán egy klassz csapat tagja lehetek, ami azon kevés munkahelyek közé tartozik (mostanság ritka az ilyen), ahova az ember szívesen jár be. Hogy miért is járok be szívesen?

Itt a válasz:

Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár, és nem hordok szárnyas oroszlános pólót. A világ egyik legszebb, és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: SZABADBAN TÁROLT VAGYONTÁRGY. A családnevem megelőzi a keresztnevemet, de az AEGON kárrendezését nem tudja, és nem örülök annak, ha az alkuszok összekeverik a biztosítási díjat a biztosítási összeggel. Büszkén gondolok Józsára, az igazságosra, Rodolfóra és Papp Lalira. Szeretem a déli harangszót, az Erős Pistát, a sárga villamost és a non-life napokat. Itt élek Európa szívében, itt dolgozom a Kálvin téren. Kockázati életben és lakásbiztosításban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk dolgoznak a világ legszebb női! AEGON Alkuszi Igazgatóság, én így szeretlek!!!

Ki a garázsból!

 Elolvadt a hó, a gumik szinte viszketnek a kerekeken, és a jó gazda ilyenkor nem hagyja szenvedni kedvenc lovát. Útra fel!

2011-ben vezettük be Motor Casco termékünket. Pár hasznos infó a régi és a jövőbeli ügyfeleinknek:

Akik már éltek a téli garázscsomag lehetőségével, írásban tudják ismét aktiválni a kibővített szolgáltatást. A módosítást a beérkezést követő naptól tudjuk elvégezni.

Akik nem döntötték még el, csak néhány érv, hogy AEGON Motor Casco-t kössenek:

  • Egyedülálló szolgáltatásunk a “téli garázscsomag”, ami azt jelenti, hogy az ügyfél télen, mikor nem használja a motort, kérheti, hogy csökkentsük szerződésének díját. A téli időszakban a motor típusától függően 2000 vagy 3000 Ft-ot fizet havonta.
  • Versenyképes díjért kínáljuk a termékünket. Érdemes a korábban törölt szerződéses ügyfeleket ismét megkeresni.
  • Gyorsan egyszerűen megköthető az alábbi linken keresztül:
    https://www.aegon.hu/casco-biztositas/casco-biztositas-kalkulator.html?mcp=1

Ha még nincs jogosultságod a felülethez, érdeklődj területi kapcsolattartódnál!

KÁNYA és baleseti adós kérdések:

A múlt évben a törvényi változások alapján a KÁNYA rendszerbe kerültek át a bonusz adatok. Az idei volt az első kampány, amit az új rendszer szerint szabályozza a bónusz lekéréseket. Az AEGON is elvégezte az adatok javítását, átadtuk a KÁNYA felé, így a tőlünk elmenő ügyfelek bonusz fokozata lekérdezhetővé vált. Azon ügyfeleinket, akik a kötelező biztosításukat 2012. január 1-es technikai kezdettel hozzánk kötötték, és akiknél sikertelen volt a lekérdezés, levélben tájékoztatjuk. Várjuk a megadott elérhetőségeken az ügyfeleink adategyeztetését. A0-ba csak március végén kerülhetnek azok, akik március 20-ig nem jeleznek vissza, vagy az előző biztosító által átadott adatok nem egyeznek a kötéskor közöltekkel.

Baleseti adó:

A népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény módosítás 2012.01.01-es hatálytól bevezetésre került a baleseti adó. Baleseti adót a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról szóló törvény értelmében (Kgfb. tv.) a kötelező gépjármű-felelősség biztosítás díja után kell megfizetni, annak mértéke az éves GFB díj 30%-a, de a jogalkotó 83,-Ft./naptári napban maximálta az adó összegét gépjárművenként. A biztosítónak az adót az esedékes gyakorisági díjjal, díjrészlettel együtt kell a beszednie, illetve az ügyfélnek megfizetnie, annyi részletben és olyan arányban, ahány részletben és amilyen arányban a GFB díját fizeti. A baleseti adó esedékessége megegyezik a gyakoriság szerinti elvárt díj esedékességével. A meglévő állományra és a januárban rögzített szerződésekre kiküldtük a baleseti adóról szóló különbözeti csekket. Közeleg a határidő, amikor a díjhiányos szerződések törlésre kerülnek. Kérjük, kezeljétek fokozott figyelemmel a hátralékos ügyfeleiteket.

Megújul az LSZB!

Mint azt nyilván tudjátok, az AEGON májusban vált tarifát. A tarifaváltáskor szoktunk kisebb módosításokat is végrehajtani. A munka idei ünnepén ennél nagyobb újítással rukkolunk elő!

Hihetetlen, de már másfél év telt már el az LSZB debütálása óta, és a megannyi siker ellenére úgy gondoltuk, megérett az idő néhány újításra. Sok partnerünktől kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy pillanatnyilag az LSZB a legjobb lakásbiztosítás a piacon. Mi ilyet – érthető okokból – nem állíthatunk, de szeretnénk hasonlókat hallani jövőre is, ezért komoly lépésre szántuk el magunkat: újításaink mind a folyamatokra, mind a kockázatokra kiterjedő, jelentős változást hoznak, reményeink szerint mindannyiunk megelégedésére.

Viszont hova lenne a meglepetés az áprilisi bejelentéskor, ha már most elárulnánk a részleteket???