Vincze Géza

Alkuszi igazgató

Az AEGON Alkuszi Igazgatóságát 2011 decembere óta vezetem. Terveim között szerepel, hogy 2012-ben a kockázati típusú életbiztosításokra az eddiginél sokkal nagyobb hangsúlyt fektessünk a piacot immáron több mint 10 éve uraló unit linked termékek mellett. Nem élet területen a lakás fronton, legnagyobb piaci szereplőként a piaci részesedésünk megtartása az elődleges, ezt a célt sem lehet máshogy elérnünk, mint folyamatos fejlesztéssel. Idén sem lesz ez másként… Itt a legnagyobb lehetőséget és egyben kihívást a vállalti vagyon, azon belül is a kkv szegmens, valamint a casco értékesítése jelenti. Növekedési céljaink elérésében kérem a támogatásotokat.

Magamról:

Nős vagyok, rövidesen 40 éves és 3 gyermekem van: egy 15 éves fiú és két lány, 13 és 4 évesek. Egy kicsi alföldi faluban nőttem fel, mai mércével mérve elszigetelten a külvilágtól.

A pályaválasztásomat semmiféle előre megfontolás, vagy tervezés nem előzte meg: úgy alakult, hogy gépészmérnökként végeztem, de egy percet sem töltöttem a szakmámban. Még a műegyetem befejezése előtt jelentkeztem a Közgázra, de ez már tudatos döntés volt.

A biztosítással és a biztosítókkal húszévesen találkoztam: díjkönyvelő lettem az egyetem mellett. Innen már egyenes volt az út: Providencia, Signal, majd Winterthur (itt már főállásúként), ezután bábáskodtam az EURODIREKT születésénél, ami később ELLA, majd AXA néven volt ismert. Innen ismét SIGNAL, és végül már négy éve AEGON…

A biztosító előtt diákként voltam rendezvényszervező (na jó: jegyszedő a BS-ben), statiszta (pl: néhány Postabankos reklámban), kereskedtem flopykkal, ruházati termékekkel és tanítottam középiskolásokat is.

Az alkuszi világgal 1998-ban találkoztam először (magán-nyugdíjpénztári bumm). Ekkor a Winterthur Pénztárszolgáltatónál tevékenykedtem és a termelésünk 85%-át hozták a külső partnerek. Ezt követte az EURODIREKT, ahol a fejlődés motorját szintén az alkuszi és a többes ügynöki hálózatok jelentették. Itt meghonosítottuk a banki termékek hálózatokon keresztüli értékesítését, a magyar piacon elsőként. Onnan a SIGNAL-hoz igazoltam, ahol már alkusz igazgatóként szerveztem a munkát.

Az AEGON-hoz 2008-ban érkeztem, és 2009. január 1-gyel vettem át a banki értékesítés, 2011 decemberében pedig az Alkuszi Igazgatóság vezetését (a banki értékesítés mellett).

Már látom, újra tanulnom kell. Hat év alatt szinte megfordult a világ. Mások a piaci feltételek, és egy dolog állandó csak, ez pedig a változás.