Ez a nők éve!

Aki írásunk címe alapján áthallást érezne a kínai horoszkóp aktuális jegye és a nevezettek között, az félreérti cikkünk okát. Noha sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, hogy a hölgyek és a sárkányok valamiféle rokonságban állnának, nem is kívánunk e kérdéssel foglalkozni, ugyanis ennél sokkal fontosabb dologgal kell most törődnünk.

Hatalmas raktárkészletünket, melyben fellelhető minden olyan élet, baleset és betegségbiztosítás, ami hölgyekre vonatkozik a rájuk érvényes, kedvező díjazással, akciós áron, a készlet erejéig (már előre tudjuk, hogy december 21-én fogy majd el) kiárusítjuk. Biztosítást vegyeneeek! Szok óccó!

Mint az nyilván tudjátok, az Európai Unió „gender direktívája” alapján ez év december 22-étől nem alkalmazható eltérő férfi és női tarifa. Hogy ez biztosításszakmai szempontból mennyire racionális döntés, nem érdemes vitatni. Ez a döntés született, kész. Persze a döntés végrehajtása rengeteg munkát ad a biztosítóknak, az összes személybiztosítási terméküket át kell árazniuk. Ezzel kapcsolatosan megvizsgáltuk Vitál állományunkat és döbbenten láttuk, a biztosítottak mindössze 30 %-a nő.

A Vitál kedvező díjszerkezete nők esetében még jobban érvényesül, a valós biztosítási védelem kedvezőbb feltételekkel megvalósítható, mint férfiak esetében.

Persze mindenki arra gondol, a férfiak hamarabb halnak, őket kell inkább biztosítani. Statisztika szerint ez igaz is, de az is igaz, hogy ettől a nők nem egészségesebbek. Sajnos. Csak a férfiak belehalnak, a nők meg hordozzák a betegséggel járó terheket. Statisztikai adatok igazolják, a Magyarországon leggyakrabban előforduló betegségek nagyobb számban fordulnak elő nőknél, mint férfiaknál.

Kedves férfi kollégák, mégis mintha megfeledkeztünk volna a hölgyekről. Pedig már csak ez az egy évünk van, hogy kedvezőbb feltételekkel kössünk a hölgyek számára biztosítást. December 21-én végleg lemegy a roló, másnaptól már közös tarifa lesz érvényben, ezért aki akár csak játszik a gondolattal, hogy életbiztosítást kötne, figyelmeztessétek rá: ha sokáig halogatja, már csak egy jóval magasabb – a férfiakéhoz nyilván közelebb eső – díjon kötheti meg. Kérünk Titeket, használjátok ki ezt a lehetőséget, legyen 2012 a nők éve. És egyébként is: éljenek a nők!