Karácsony: a betörések és a lakástüzek szezonja

Ünnepek táján a kárstatisztikák jelentősen megváltoznak, és nem a jó irányban. A károk darabszámának szignifikáns növekedése elsősorban az ilyenkor szokatlanul nagyszámú betörésből adódik, de nem elhanyagolható a tűzesetek átlag feletti gyakoriságának hatása sem. Ha van olyan időszak, amikor jól muzsikál egy korrekt feltételekkel megkötött lakásbiztosítás, akkor az ünnepek ideje lehet az.

Betöréssel kapcsolatos kárbejelentésekből az év más időszakaihoz képest ilyenkor ötször-hatszor több bejelentés érkezik hozzánk, ami az állományunk méretét tekintve több mint reprezentatív. A betörőknek egyrészt szintén kell ajándék a fa alá, másrészt tudják, hogy ilyenkor sok vadonatúj, könnyen eladható, akár már be is csomagolt zsákmány várja őket a lakásokban. Mivel a LESZBI-nek még az S csomagja is tartalmazza a betöréses lopást és a vele kapcsolatos rongálást, ahogy az ORIGO is, ügyfeleitek máris biztonságban vannak. Akit még nem sikerült meggyőzni, talán sosem lehet fontosabb újra megkeresni egy visszautasíthatatlan ajánlattal.

Sajnos még mindig sok a tűzveszélyes, silány minőségű karácsonyfa izzósor, az újra divatossá vált valódi gyertyákról nem is beszélve, és emiatt bizony a tűzkárok száma is igen magas ilyenkor. Erre is fel kell hívnunk ügyfeleink figyelmét.

A meggyőzött ügyfelek figyelmét érdemes felhívni arra is, hogy jön a síszezon, így az utasbiztosításra is tudtok egy nagyon kedvező megoldást LSZB-n belül, és L csomagtól felfelé – eltérő limit mellett – a szabadban hagyott sporteszközök (így a sílécek) lopását is megtérítjük az Európai Unió határain belül.