Egy napon, mikor Micimackó találkozott Bróker Gidával

“Meg vagyok ti őrülve, – kérdezte Bagoly – ilyenkor élet oktatást tartani? Mindjárt kezdődik a GFB kampány!

Micimackó fején átsuhant egy röpke gondolat, de éppen lefelé tartott a lépcsőn, egy koppanás és el is szállt. Bróker Gida azonban elgondolkodott.

– Októberben voltam élet oktatáson az AEGON-nál és novemberre is hívtak. De hát hol van nekem erre időm, amikor az egyre csökkenő díjú GFB-ből mind többet kell megkötnöm, hogy meglegyen a korábban megszokott bevételem.
– Ha már bejutsz az ügyfélhez, használd ki! – fordult Kanga kissé oktató hangsúllyal Bróker Gidához.
– Akinek autója van, annak élete is van! Nyuszi rokonai és üzletfelei mind GFB-t akarnak kötni, de hitelt vettek fel, kell a nyugdíj, a gyerek is egyetemre megy…”

Akár ilyen mesét is olvashatott volna, aki részt vett októberi értékesítési tréninggel egybekötött oktatásainkon. Bár a hangvétel hasonlóan könnyed és vidám volt, a téma „véresen komoly”. Évről évre ügyfelek tömegei vándorolnak biztosítótól biztosítóig, keresve a legolcsóbb kötelezőt, rengeteg munkát és egyre kevesebb jutalékot generálva a közvetítőknek. Beszélgetéseink során több alkusz kolléga is elmondta, örömmel kiszállna a kötelező kampányból. Mégse teszi, mert az ügyfelet ki kell szolgálni, különben elmegy máshová. Nem is bíztatnánk mi senkit, hogy hanyagolja ügyfeleit.

De kedves Bróker Gidák, számoljunk együtt! Ha minden ötödik ügyfél, akivel GFB ügyben tárgyaltok, meghallgat életbiztosítás témakörben is, és minden ötödik, aki meghallgatott, meg is köti az életbiztosítást, az nem túl jó arány, de mennyit is kerestetek? A képlet egyszerű:

100 GFB ügyfél * 0,2*0,2 = 4 életbiztosítás

Ennyivel növeltétek a GFB időszakban a bevételeteket. És egy lépést se kellett tenni érte, jöttek az ügyfelek – Nyuszi barátai és üzletfelei – GFB-t kötni.

És, hogy válaszoljunk Bagoly kérdésére is: nem, nem őrültünk meg. Úgy gondoltuk, segítséget kell adnunk, hogy ebben a „nem szeretem” GFB időszakban is tudjatok keresni.

Átismételtük legnépszerűbb életbiztosítási termékeinket, gyakoroltuk a könnyen, gyorsan kitölthető elektronikus ajánlatot (ha már úgyis ott van számítógép, a GFB tarifák összehasonlításához), és az egészet megspékeltük egy komoly értékesítési tréninggel. Mert másképp kell beszélni az életbiztosításról, mint a GFB-ről.

Mit is mondott a „Micimackós” ember? „Cselekedni, aztán megjön a tapasztalat.”

És aki nem vett részt a tréningen? Az keresse területi kapcsolattartóját és jelentkezzen. Van még meghirdetett oktatási napunk. Mert GFB kampány idején is lehet életbiztosítást eladni. Ráadásul nem Te keresed hozzá az ügyfelet, hanem épp fordítva!