Hurrá nyaralunk! – élet

Itt a nyár és vele együtt a régi biztosítós sztereotípia, “nyáron nem lehet dolgozni”. Hiszen nyáron mindenki szabadságon van, aki pedig nincs, az éppen készül. És egyébként is nyáron meleg van, kinek van kedve életbiztosítást kötni.

Amíg tartja magát ez a hit, addig van a szemfüleseknek Kánaán.
A nyár három hónap, a nyaralás meg két hét. Kevesen vannak, akik ennél hosszabb időre elutaznak. És ők sem egyidőben. Ahogy a tőzsdén nap, mint nap köttetnek üzletek, hiteleket vesznek fel a bankokban, úgy biztosítást is lehet kötni. Honnan származik akkor ez a tévhit?

Egykor a monopol biztosító időszakában, egy adott területhez egy üzletkötő tartozott. Aki azon a területen lakott, ha biztosítást akart kötni, a területileg illetékes üzletkötőhöz fordulhatott. Nem volt konkurencia, nem volt más, aki elkötötte volna az üzletet. Ma azonban – versenyhelyzetben – nem engedheti meg magának valaki, hogy szabadon hagyja a terepet.

Persze, ha úgyse lehet üzletet kötni, az egész más!
Az ügyfeleknek nyáron is vannak igényei, nyáron is dolgoznak és nyáron is van szükségük biztosításra. Amikor a többiek pihennek, szabadabb a pálya. Az Alkuszi Igazgatóságon egyre kevésbé látjuk, hogy visszaesne nyáron a termelés, de sokan még mindig a régi hitben élnek. Arra bíztatlak benneteket, legyetek Ti a szemfülesek, legyetek Ti, akik nem dőltök be a régi szlogennek. És a nyár végén látni fogjátok, hogy ez volt a Kánaán. És közben egy kicsit Hurrá, nyaraltunk!

Vállalati vagyon jutalékakció

Fenti problémát kezelendő úgy gondoltuk, hogy a munkakedveteket megtámogatjuk, és nyári jutalékakciót hirdettünk a vállalati vagyonbiztosításokra. A részletekről érdeklődjetek vezetőiteknél. Megéri.