Felső értékhatár a csoportos beszedési megbízásokon

A PSZÁF Fogyasztóvédelmi Igazgatósága aggályosnak találta a “Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére, a felhatalmazás módosítása, megszűntetése” című nyomtatványon a teljesítés felső értékhatára rovat értelmezhetőségét.

A problémát az okozta, hogy a megfelelő megbízás mellett a felső értékhatár ugyan egyértelműen megadott, azonban több lehívás esetén ezek soronkénti összeget jelölnek, tehát annak nincs akadálya, hogy egy időszakban több lehívás is történhessen.

A PSZÁF javasolja, hogy az ilyen nyomtatványok kitöltésénél hívjuk fel az ügyfelek figyelmét arra, hogy a megjelölt limit a biztosító által indított terhelések soronkénti összegét szabályozza.

Fentiek alapján kérjük, hogy a jövőben közvetített, vagy díjbeszedést illetően módosított szerződések nyomtatványainak kitöltésénél erre az ügyfelek figyelmét hívjátok fel.

Lejárhat a K-s alkód

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a Web Agent-en alkalmazott K-s kódok a létrehozástól, vagy utolsó aktiválástól számított 60 napig élnek, függetlenül attól, hogy használatban vannak-e vagy sem. A 60. napon meg kell hosszabbítani a K-s kód jogosultságát, ellenkező esetben inaktívvá válik. Sajnos a lejárat napjáról a kódot létrehozó vezető tájékoztatást nem kap, arra a létrehozónak kell figyelnie, ellenkező esetben törlődik a jogosultság.