Csoportos biztosítások – új brossúra, régi adózás

Az idei évtől megrendelhető az AEGON Csoportos Biztosítások színes tájékoztató brossúrája a WebAgent felületéről. Ez az anyag nagyszerűen használható az ügyfelek tájékoztatására és a legfontosabb haszonérvek bemutatására.

Számos ponton újdonságot hozott a 2011-es adórendszer a tavalyi évhez képest, a csoportos biztosítások adózási megítélése azonban idén sem változott:

A csoportos biztosítások díja után az adót a kifizetőnek (szerződőnek) kell megfizetnie, tehát a biztosított magánszemélyeket adófizetési kötelezettség nem terheli. Ráadásul a kockázati élet- és a balesetbiztosítások díja, valamint a teljes és végleges munkaképtelenségre (TB I-II fokú rokkantságra) szóló biztosítás díja a munkáltató számára is adómentes juttatás, vagyis az említett biztosítások mindkét fél számára adó- és járulékmentesek!

A korábbi éveknek megfelelően továbbra is adóköteles valamennyi egyéb betegségbiztosítás díja, mely után a szerződőnek személyi jövedelemadó előleg címén az adóalap (az adóköteles biztosítási díjrész) 1,19-szeresének 16%-át, egészségi hozzájárulás címén pedig az adóalap 1,19-szeresének 27%-át kell a díjon felül megfizetnie.