Búcsúzik a CSB

Minden idők legnépszerűbb magyar lakásbiztosítását 2011. március 31-én végleg kivezetjük. A Családi Biztosítás, melyet partnereink CSB-nek, CSABI-nak, sőt, akadt, aki – tévesen, de következetesen – CSÉB-nek hívott, gyönyörű pályát futott be, és bő tizenkét évvel az indulása után, a csúcson hagyta abba. Tőle veszünk most búcsút.

Indulásakor, 1998. szeptember 15-én egy minden porcikájában újszerű, a piacnak irányt mutató termék volt. Élemedett korát látva azt hihetnénk, hogy időközben elavult, kiment a divatból, kiszorult a szélső sávra. Ez azonban nem igaz.

Az a lakásbiztosítás évről-évre megújult, újabb és újabb kiegészítőket, záradékokat, kedvezményeket kapott, gazdái rendszeresen újítgatták, tisztogatták, és annak ellenére, hogy a lakásbiztosítások piacán az elmúlt tizenkét év temérdek változást hozott, állta a sarat. Versenytársaink újításai ellenére mindvégig növekedni tudott, élete utolsó évében a legtöbbet. Tette mindezt annak ellenére, hogy az erős nyomás ellenére sohasem lehetett az épületek biztosítási összegénél az irányártól – a díjverseny érdekében – lefelé eltérni. A tavalyi katasztrófakároknál igazolódott ennek helyessége: elhanyagolható volt az alulbiztosított épület.

Talán lehetett volna benne még pár év, de a csúcson szép abbahagyni.

Néhány adat, ami mutatja, hogy volt képes megőrizni társaságunknak a piacvezető szerepet:

 • a bő tizenkét év alatt 1.260.130 darab megkötött szerződés!!!
 • számos újítást hozott be elsőként a lakásbiztosítások piacára, amelyek jelentős részét versenytársaink ezt követően vettek át:
  • a kisvállalkozói vagyon testre szabható biztosíthatósága (lakásbiztosításon belül)
  • kisösszegű életbiztosítás beemelése a lakásbiztosításba (CSSZB), a gyerekek díjmentes biztosítása
  • garázsban tárolt személygépkocsi biztosítása
  • akvárium törése okozta vízkár
  • fedezet a külső védelmi eszközök leszerelésére
  • kezdetektől egyszerű, kisszámú, áttekinthető vagyoncsoport-elosztás

A szülők bölcsessége gyermekeikre száll: a tavaly ősszel indult és máris nagy sikerű Lakás és Szabadidő Biztosítás a CSB utódjaként hordozza annak minden sikeres és jól kipróbált elemét, így a régi – részeiben bár, de – az újban élhet tovább.