AEGON Libra – a megfejtés

Előző számunkban feltettünk egy kérdést: AEGON Libra, “Mi az? Miben új, mitől több?”

A megfejtést a februári roadshow-ban találhattátok. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, a Libra első látásra elnyerte partnereink tetszését és rendkívül népszerűvé vált.

Az új AEGON életbiztosítás neve Libra.

Az öt helyszínen megtartott termékbemutatón közel 500 partnerünk – aki elfogadta meghívásunkat – ismerte meg új termékünket. A Libra egy tartamos kockázati életbiztosítás, amelynek újszerűsége és egyedisége máris rendkívül népszerű partnereink körében. A bemutatók helyszínére vitt ajánlatok rendre kevésnek bizonyultak, pedig eleve meghívottanként több darabbal számoltunk. Csak hát valaki elterjesztette, hogy “az AEGON valami újszerűvel jön ki”…

Rendre pótszékeket kellett behordatnunk a bemutatók helyszínére. A terméket népszerűsítő – ügyfeleknek szóló – terméktájékoztató utángyártása már folyamatban van, a legyártatott több ezer példány is kevésnek bizonyult. És igen, már kötvényesítettük az első Libra ajánlatot!

Mi lehet a siker titka? Talán a magas biztosítási védelem? A kockázati viszonyokhoz igazodó dohányzó – nem dohányzó díjak? A díjkedvezmény lehetősége? Vagy a kiegészítő biztosítások széles köre? A már megszokott Front End általi díjszámítás és ajánlatkészítés? Az egyszerűsített “A” és “B” típusú orvosi vizsgálat és a mobilorvosi szolgáltatás?

Hohó, hiszen ez olyan, mint a Vitál! Akkor az ügyfél csak fizet, fizet és tragédia esetén biztonságban tudhatja a családját, de ő maga nem kap pénzt!? Majdnem. Szerintem az sem kevés, ha az ember anyagilag biztonságban tudhatja szeretteit, de a LIBRA több ennél. Mert az is fontos, hogy ha a biztosított a tartam során nem hal meg, a szerződő magát is biztonságban tudhatja. És mit tud a LIBRA? Ha a biztosított a tartam végét megéli, a biztosító a szerződőnek visszafizeti a tartam utolsó hónapjában az alapbiztosításra érvényes egy hónapra eső díjnak és a hónapokban kifejezett teljes tartamnak a szorzatát. Biztosítás ingyen?!