Lakás és Szabadidő Biztosítás

Új fejezet a lakásbiztosítások történetében

Elementáris erővel robbant be a köztudatba az AEGON új lakásbiztosítási vezérterméke, a Lakás és Szabadidő Biztosítás (LSZB, rossz nyelvek szerint LeSZBi). A nagy múltú Családi Biztosítás (ismertebb nevén CSB) méltó utódja lett ez a sokoldalú, rendkívül széles fedezetű termék. Kötése során gyakran merülnek fel kérdések, olykor hibák. Ezeket, illetve megoldásukat gyűjtöttük itt össze.

Az LSZB egy-egy csomagjának alapdíja két fő részből áll: a díjtételekkel számolt díjból és az úgynevezett csomagdíjból. Utóbbiról annyit kell tudni, hogy a korábban külön-külön fixdíjas modulok (pl. Lakásdoktor, felelősség) díjainak összegével egyenlő.

Vannak tehát azok a kockázatok, melyek díjának nagysága függ a biztosítási összegtől (pl. vízkár), ezeket díjtétellel számoljuk ki. És vannak olyanok, amelyek minden szerződésnél azonos díjat jelentenek. Egy csomag teljes díja mindezek összegével egyenlő. A csomagdíj valamiért gyakran lemarad a kézi ajánlatokról.

A FrontEnd-es kalkulációk során sokan jelezték, hogy elakadnak, amikor utasbiztosítást is szeretnének kötni. Az “Utas- és személybiztosítottak” menüponton belül a “Hozzáad” gombra kattintva megjelenik egy sor. Kitöltjük az ügyfél kért adatait, majd ki tudjuk választani a megfelelő kiegészítőt. Ha kiegészítő kockázati életbiztosítást akarunk kötni, az erre vonatkozó részt ki kell tölteni, ellenkező esetben üresen hagyni. Mellette található a személybiztosítás modul, hasonlóképpen kell eljárni. Jobb szélen pedig megtaláljuk az utasbiztosítást. Itt egy pipát kell elhelyezni az “Utas” alatti kockában, és már kész is van…

A kalkuláció végén, csak a baloldalon alul található “Számol” gomb megnyomását követően kapunk díjat.

Az akciós és az értékesítői kedvezmény továbbra is adható. (2011. március 31.-ig biztosan…)

A Családi Biztosítás ugyaneddig köthető, de az ezt követően aláírt ajánlatokat már nem tudjuk befogadni. Ez persze valószínűtlenül távoli időpont, hiszen már most, januárban is csak alig néhány darabot kötöttek azon partnereink, akikhez vélhetően még nem jutott el a LeSZBi híre…