Az elismerések éve volt 2010

A példátlanul sok meteorológiai kár ellenére az AEGON mind az ügyfelek, mind a szakma elismerését kivívta tavaly. Az árvizek és viharok évében lettünk az év pénzintézete, nyertük el ügyfeleink döntése alapján a „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjat, és call centerünk is első helyezett lett “problémamegoldásból”.

A pénzügyi válságnak ellenálló gazdasági teljesítménye és rugalmas ügyintézése alapján a Figyelő TOP 200 gála szakmai zsűrije az AEGON Biztosítót választotta a 2010-es év pénzintézetének.

A hivatalos indoklás szerint társaságunk rugalmas ügyintézésével is kitűnt, amely a katasztrófák sújtotta tavalyi év során különösen fontossá vált: az AEGON a kárszemlét követően általában három munkanap alatt rendezi ügyfelei kárát, de ebben a rendkívüli évben is tudta tartani az öt munkanapos átlagos átfutási időt. A viharkárok idején az esetek több mint negyven százalékában a kártérítést pusztán az ügyfél telefonon történt bejelentése alapján utaltuk át, szemle nélkül.

Egy ilyen év a call centerek számára is igen komoly megmérettetés. Éppen ezért tartjuk fontosnak kollégáink elismerését: a Budapest Calling nemzetközi call center szakkiállításon, a telefonos ügyfélszolgálatok legszélesebb körű hazai felmérésén a biztosítók között az általános és a problémamegoldás kategóriában is az AEGON call centere szerezte meg az első helyet.

Minden kitüntetés közül a legfontosabb mégis Ügyfeleink elismerése. Büszkék vagyunk rá, hogy “Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjjal jutalmaztak minket. A Client First Consulting Kft. által második alkalommal szervezett versenyen ügyfeleinknél a személyes kiszolgálás terén 88 százalékos, a telefonos ügyfélszolgálat teljesítménye alapján 86 százalékos ügyfél-elégedettséget mértek. Ez azért is rendkívüli, mert a mérés időpontjában éppen a nyár eleji kárbejelentések tömegével birkóztunk.